"I natt är du död" av Viveca Sten - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "I natt är du död" av Viveca Sten (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman) 

---------


"Den efterlängtade fjärde boken i Viveca Stens Sandhamnssvit.


När studenten Marcus Nielsen hittas död i sin lägenhet tyder allt på att han har begått självmord, men Marus mamma är övertygad om att han blivit mördad och bönfaller Nackapolisen att gräva vidare. På stationen är situationen redan ansträngd - kriminalinspektör Thomas Andreasson var nära döden ett halvår tidigare då isen utanför Sandhamn brast under hans fötter. Kommer han någonsin att kunna återhämta sig?

Vid polisens undersökning av fallet leder spåren till Korsö militärförläggning utanför Sandhamn, där de hårdföra kustjägarna haft sin bas i decennier. Thomas bästa vän, Sandhamnsbon Nora Linde, blir tillfrågad om hon kan ta reda på mer om Korsös hemligheter. Nora har just gått igenom en svår skilsmässa och välkomnar chansen att få tänka på annat. Kort därefter dör ytterligare en man som har kopplingar till Korsö. Finns det något i det förflutna som inte får komma i dagen?

I natt är du död är en spännande kriminalroman om hämnd, pennalism och besatthet. Det är den fjärde boken om Thomas Andreasson och Nora Linde."

 

(Kopierat från forum.se)

 

--------- 

Det här är Viveca Stens fjärde bok i hennes serie om Sandhamn. Jag tyckte mycket om dom tre tidigare böckerna, och här är en länk till min recension av den tredje boken, där det också finns länkar till dom två tidigare böckerna.

Jag gillar verkligen Viveca Stens kriminalromaner. Och just relationerna utanför själva huvudberättelsen är nästan det jag tycker bäst om.

Storyn i den här boken, som handlar en hel del om kustjägarna, var väldigt intressant och spännande.

Jag kan verkligen rekommendera boken, och även dom tidigare böckerna. Och jag ser mycket fram emot nya böcker av Viveca Sten. 

---------   

Betyg:  4,5 av 5.   

--------- 

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Forum.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0