"Stockholm rosé" av Sophia Wolf Lösnitz - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Stockholm rosé" av Sophia Wolf Lösnitz (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman) 

---------


""Du tar dig igenom det här, Desdemona. Ända sedan vi förväxlade din mammas aborttid med bilbesiktningen så har du inte gjort något annat än överlevt. Slår man upp överlevare i en ordbok så hittar man en bild av dig."


26-åriga Desdemona "Destiny" Ohlsson blir lämnad av sin pojkvän Ludwig på det som skulle ha varit deras förlovningsfest. Medan Ludwig istället roar sig i Dubai tillsammans med den 19-åriga dykinstruktören Bambi sitter Destiny ensam i den nyinköpta våningen som går i kaffekulörer och funderar ut en plan i sex steg för att få Ludwig tillbaka. Tillsammans med vännerna Daphne, Tessan och Tessans lillasyster parerar hon bakfylleångest, åldersnoja och begynnande livsleda med flärd, förmiddagscocktails och champagne samtidigt som hon gör allt i sin makt för att omvandla sex-stegs-systemet till praktik.

Men en tablettmissbrukande glamourmodell som återvänder från Los Angeles, ogifta gifta män med klotformade presenter och Destinys pappas pojkvän (som anser att hon bör anpassa sin livsstil efter sin ekonomi) riskerar att komplicera, inte bara Destinys framfart, utan även hela sex-stegs-systemet.

Stockholm rosé är en rolig och fräck roman om en livskris. Och om skor."

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)


--------- 

En lättsam chick lit-bok som handlar om fyra väninnor, i dryga tjugofemårsåldern, i Stockholms innevärld. Tyvärr så tyckte jag kanske inte att boken var riktigt så bra som jag hade trott att den skulle vara, när jag läste om boken. Men den var ändå helt okej för några timmars lättsam underhållning.

(Britt-Marie "Bim" Kullin) 

---------   

Betyg:  3 av 5. 

--------- 

Denna bok var en recensionsbok från Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0