"Karriär & köksbesvär" av Sophie Kinsella.

image2800

---------    

Recension av boken: "Karriär & köksbesvär" av Sophie Kinsella. (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit.)  

---------

"Det här är berättelsen om en flicka som behöver ta det lugnt. Som behöver finna sig själv. Som behöver bli kär. Och som behöver upptäcka hur man använder ett strykjärn.

Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt, har inget socialt liv och det enda hon vill är att bli den yngsta delägaren någonsin. En dag begår hon ett misstag, ett misstag som hotar hela hennes karriär. Istället för att stanna och försöka fixa till det lämnar hon ­desperat kontoret och hoppar på ett tåg utan att ens se vart det går. Hon kliver av vid en okänd ­station och går på måfå fram till ett av husen. När hon ringer på dörren tror familjen att hon söker jobbet som hembiträde. Utan att veta hur det har gått till har Samantha tackat ja och satt igång med sina nya arbetsuppgifter.

Samanthas arbetsgivare anar inte att de har anställt en Cambridgeutbildad advokat med en IQ på 158 - och Samantha vet inte ens hur man sätter på ugnen. Men kanske, kanske är hon inte så hopplös på hushållsgöromål som hon tror. Kan hon, med lite hjälp, hålla sin bakgrund hemlig och därmed hålla sig gömd för sin mamma och sina arbetskamrater? Och hon kan kanske också passa på att lära känna den trevlige trädgårdsmästaren...

---------  

Sophie Kinsella är författare och före detta ekonomijournalist, hon skriver lättsamt och med mycket humor. Hon bor i London med make och tre barn. Hennes böcker har sålts i miljonupplagor över hela världen och översatts till fler än 30 språk. Karriär och köksbesvär är helt fristående från Kinsellas andra välkända böcker om shopaholicen Becky Bloomwood."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Jag har inte läst Sophie Kinsellas böcker om shopaholicen Becky Bloomwood. Men jag har läst boken "Mina hemligheter" av henne, och den finns recenserad här. 

Den här boken "Karriär & köksbesvär" tyckte jag ungefär likadant om som jag gjorde om "Mina hemligheter". Den var bra, rolig, lättläst och underhållande. Jag kan helt klart rekommendera den om man gillar chick-lit-böcker. /// Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0