"Värddjuret" av Marie Hermanson - 1995 - Bok---------    

Recension av boken: "Värddjuret" av Marie Hermanson (1995) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Ensam i livet efter ett flerårigt förhållande med en gift man ger hon sig iväg till Borneo. Resan ger henne respit från vardagen och en sällsynt möjlighet till återblick på sin barndom, sitt liv.

Men när hon återvänder till Sverige förändras allt. Hon känner plötsligt en svag muskelryckning i låret, den varar bara någon sekund men liknar inget hon dittills varit med om. Känslan är fullkomligt ny och främmande.

Efter mötet med en excentrisk läkare, specialist på tropiska sjukdomar, får hon veta sanningen. Hon har blivit värddjur för en annan varelse...
"


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Jag "upptäckte" Marie Hermanson för bara några månader sen, trots att hon debuterade redan 1986. Flera av hennes böcker har utgått från förlagen, så jag har letat överallt för att få tag på dom. Nu har jag köpt, och läst, åtta böcker av hennes nio böcker. Det är bara hennes tredje bok, "Tvillingsystrarna" från 1993, som jag inte har hittat än.

Den här boken, "Värddjuret" från 1995 är hennes fjärde bok, men min åttonde bok av henne. Och den var, precis som dom sju tidigare som jag har läst, jättebra. Jag gillar verkligen hennes sätt att skriva. Det är alltid lite "rysarkänsla", "deckarkänsla", och "övernaturlighetskänsla" i hennes romaner. Jag kan verkligen rekommendera ALLA Marie Hermansons böcker.

Här är länk till den sjunde boken som jag läste, "Snövit".

Här är länk till den sjätte boken som jag läste, "Svampkungens son".

Och här är länk till den femte boken som jag läste, "Musselstranden" (som jag tycker är den allra bästa). I det inlägget finns också länkar till dom fyra första böckerna som jag läste.

///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0