"Den farliga leken" av Mari Jungstedt - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Den farliga leken" av Mari Jungstedt (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"När Jenny, en helt vanlig gotländsk gymnasietjej, upptäcks av en modellagentur förändras hennes tillvaro i ett slag. Hon anses snart vara en av de hetaste stjärnorna och slungas in i en värld fylld av kändisfester och glamour. Medan Jenny njuter av sitt nya, spännande liv i Stockholm befinner sig den några år yngre Agnes på sjukhuset till följd av svåra ätstörningar. Också hon har drömt om ett liv i rampljuset, nu är hon på väg att tyna bort.


Vid Agnes sida vakar hennes orolige far. Dottern är hans allt sedan Agnes mamma och bror omkom i en tragisk bilolycka några år tidigare. Nu plågas Agnes svårt av den oro hon orsakar sin pappa. Och ingenting blir bättre av att hans nya hustru envisas med att följa med till sjukhuset, bara för att otåligt sitta och vänta på att få ta honom med sig därifrån.


Men tragedin väntar också den framgångsrika Jenny. Under en påkostad modefotografering på den karga, ensliga halvön Furillen på nordöstra Gotland utsätts hennes nyblivne pojkvän, modefotografen Markus, för ett mordförsök. Han hittas på en enslig plats, blodig och brutalt misshandlad men vid liv. Kommer han att kunna berätta något som leder kommissarie Anders Knutas till gärningsmannen, innan det är för sent?


Jenny och Agnes är länge helt ovetande om att deras liv är inflätade i varandra. Men det finns någon som håller ögonen på dem. Någon som planerar att ingripa i deras öden och försöka skipa en egen rättvisa.


I Mari Jungstedts åttonde kriminalroman, Den farliga leken, står Anders Knutas inför en gåta vars lösning är mer komplicerad och oväntad än han någonsin kunnat ana."

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Jag har läst alla Mari Jungstedts sju tidigare böcker. Och jag tycker att allihopa har varit jättebra. Här är en länk till min recension av den sjunde boken "Den dubbla tystnaden". Och där finns också länkar till dom tidigare sex böckerna.

Mari Jungstedts senaste bok, den åttonde i ordningen, "Den farliga leken", var precis lika bra som dom sju tidigare.

Jag gillar verkligen Maris sätt att skriva. Tycker mycket om miljöskildringarna från Gotland. Men framförallt så tycker jag verkligen om karaktärerna i boken, på dom personer som följer med i alla hennes böcker.

Själva kriminalfallet i den här boken var väldigt bra. Det handlade mycket om modevärlden, modeller, och anorexia. Klart aktuellt och intressant.

Jag kan verkligen rekommendera boken till alla som tycker om svenska kriminalromaner. Och även alla Maris tidigare böcker.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer
Postat av: Karin

Jag köar på den på biblioteket, ska bli spännande att läsa. Slukar alla hennes böcker!

2010-05-21 @ 18:20:17
URL: http://decemberflicka.webblogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Karin: Då har du verkligen något att se fram emot! Tycker faktiskt att det här var helt klart en av hennes bättre! :-D

2010-05-21 @ 19:17:02
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Jag har köpt boken idag.

2010-05-21 @ 20:11:07
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Junitjej: Då har du en härlig lässtund att se fram emot nu! :-D

2010-05-21 @ 20:14:16
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Anonym

Finns den i pocket? Måste man ha läst böckerna innan för att kunna läsa denna? :)

2010-05-22 @ 10:03:26
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Anonym: Nej, den finns inte i pocket. Pocketutgivningen brukar vara efter ett halvår till ett år ungefär.Visst kan man läsa den fristående. Men det är alltid roligare att följa en serie från början tycker jag.

2010-05-22 @ 13:56:35
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0